Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Διαμαρτυρία προς Δήμους που Αφήνουν να εγκαθίσταται Τσίρκο με Ζώα

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Μουζας Δημητριος

ΒΑΣ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 9-11

25520-81400

25520-81426

prog_off@orestiada.gr

Aθήνα 13.03.2009

Αξιότιμε κ.Δήμαρχε Ορεστιάδας

Μόλις σήμερα πληροφορηθήκαμε, ότι το τσίρκο MOUDIAL πρόκειται να δώσει παραστάσεις στα όρια του Δήμου σας.

Σε όλο τον πολιτισμένο και προηγμένο κόσμο γίνεται μια ευρείας κλίμακας προσπάθεια και κινητοποίηση να μπει τέρμα στα μαρτύρια των Ζώων του τσίρκο. Μία σειρά από χώρες της Ε.Ε. έχουν απαγορεύσει την είσοδο τσίρκο Ζώων στα όριά τους.

Το Ελληνικό κράτος ετοιμάζεται νομοθετικά να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

Μια σειρά από δήμους της ελληνικής επικράτειας έχουν πάρει ανάλογη απόφαση.

Τα Αγρια Ζώα στο Φυσικό τους Περιβάλλον Ζούν Ελεύθερα κάθε μέρα , κινούμενα στη Φύση κι απολαμβάνοντας την Αγρια Ζωη της ομάδας τους.

Eμείς γνωρίζομε ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα Τσίρκο είναι φρικτές.!

Τα ζώα περνούν την περισσότερη μέρα αλυσοδεμένα , χωρίς δυνατότητα κίνησης. Συνήθως είναι δεμένα με κοντά σκοινιά και περιορισμένα μέσα σε φορτηγά ατελείωτες ώρες, προκειμένου να ακολουθήσουν τις περιοδείες του τσίρκου από Χώρα σε Χώρα. Αυτό τους προκαλεί Δυσφορία και πολλά από αυτά τελικά τρελαίνονται

. Έρευνες της οργάνωσης ‘Υπερασπιστές των Ζώων’, σε πολλές χώρες στον κόσμο απέδειξαν ότι η χρήση βίας για την εκπαίδευση και τη χειραγώγηση των ζώων είναι συνηθισμένο φαινόμενο και μέρος της κουλτούρας του Τσίρκου. Ακόμα και ζώα όπως τα Λιοντάρια και οι Τίγρεις φτάνουν σε σημείο να τρέμουν από φόβο.

Επίσης, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι η προσωρινή κατασκευή ενός περιοδεύοντος Τσίρκου, σημαίνει ότι τα Τσίρκα δεν είναι απόλυτα ασφαλή για το κοινό που πλησιάζει πολύ κοντά σε Επικίνδυνα Ζώα.

Σε όλο τον κόσμο πολλοί άνθρωποι ανάμεσα τους και παιδιά έχουν σκοτωθεί η τραυματιστεί σοβαρά από επιθέσεις Ζώων του Τσίρκου.

Υπάρχουν άλλες μορφές ψυχαγωγίας χωρίς να χρειάζεται να υποφέρουν Ζώα.

Παρακαλούμε, ,το Δημοτικό σας Συμβούλιο και εσας ποροσωπικα, με την απόφασή σας ,για MH αδειοδοτηση των τσιρκο, έστω και έμμεσα να βαλετε ένα ΤΕΛΟΣ στα βασανιστήρια που υφίστανται τα ζώα του .

Στο σύνολό τους οι ΠΑΡΑΚΑΤΩ Δήμοι αποφάσισαν το ίδιο.:

*Αγρινίου, Αναβύσσου, Γλυκών Νερών, Ελευσίνας, Ελευθερού, Ερεσσού Μυτιλήνης, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καβάλας, Καλαμαριάς, Κομοτηνής, Λαμίας, Λαυρίου, Λέσβου, Μαρκόπουλου, Μαλίων Κρήτης, Ν. Μάκρης, Ξάνθης, Πάτρας, Πρέβεζας.

Πολλές φορές οι επιχειρηματίες των τσιρκο δεν διστάζουν στο όνομα του δικού τους κέρδους, να αψηφούν τις ελληνικές αρχές, να αγνοούν τις αποφάσεις των δήμων και να εγκαθίστανται και χωρίς την άδεια του οικείου δήμου, όπως συνέβη πρόσφατα και στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ε. Βενιζέλου. Χανίων.

.

Εύλογο είναι να αναρωτηθεί κανείς, μήπως λέγοντας ΝΑΙ σε πιθανή λειτουργία του τσίρκο, ο οποιοδήποτε δήμος συμβάλλει - και έμμεσα συντάσσεται - με την αυθαιρεσία και την κατάφωρη καταπάτηση των αποφάσεων των τοπικών αρχών, που αποτελούν φορείς του Ελληνικού Κράτους;

Για πιο λοιπόν λόγο να λέμε ναι σε τέτοιου είδους, "μεσαιωνικού χαρακτήρα διασκεδάσεις", που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και εμάς τους ανθρώπους, που οφείλουμε να σεβόμαστε την Φύση, το Περιβάλλον ,τα Ζώα;

Γι' αυτό λοιπόν και πάλι θερμά σας παρακαλούμε να πείτε όχι στην λειτουργία του τσίρκο στο Δήμο σας, συμβάλλοντας και συνεισφέροντας έτσι στην παγκόσμια κινητοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων ,αλλά και Οργανισμών και Κρατών, να σταματήσουν τα βασανιστήρια των ζώων ,που σκοπό και μόνο έχουν το κέρδος στυγνών και ανάλγητων επιχειρηματιών.

Σας παρακαλούμε να σταθείτε στην ουσία του θέματος και όχι στον τύπο.

Ας κλείσουμε αυτή τη μικρή μας παρέμβαση στα του Δήμου σας, με την φράση του μεγάλου Ινδού ουμανιστή Ματχάμα Γκάντι, σε ελεύθερη μετάφραση.

" Ο πολιτισμός ενός έθνους κρίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα του "

Με εκτίμηση,

82 ΣΩΜΑΤΕΙΑ/ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ/ΟΜΑΔΕΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τρόφίμων

Ορεστιάδα TV

Θρακη ΝΕΤ

Δελτα TV

5 σχόλια:

  1. Τσιρκάδες κακούργοι βασανιστές και οι κοινωνία συνένοχη.

    http://s185.photobucket.com/albums/x63/PhotoVideo_2007/tsirko/?action=view&current=0a1f692d.flv

    http://s185.photobucket.com/albums/x63/PhotoVideo_2007/tsirko/?action=view&current=62f1fb40.flv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς όλους τους Δήμους

    Κύριοι Δήμαρχοι
    Φέτος έχουν αρχίσει πάλι περιοδεία τσίρκο με ζώα, και εγκαθίστανται και δίνουν παραστάσεις, σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς χώρους.
    Αυτό για το οποίο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, είναι το γεγονός ότι έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία εναντίων των τσίρκο που χρησιμοποιούν ζώα, σε μια προσπάθεια μας να σταματήσουμε τη βαρβαρότητα και την αγριότητα που ΄΄κουβαλάει΄΄ μαζί του ένα τέτοιο τσίρκο και να ζητήσουμε τη βοήθειά σας.

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τι πραγματικά σημαίνει τσίρκο με ζώα.

    Κύριοι δήμαρχοι
    Τα ζώα, δεδομένου ότι δεν είναι στη φύση τους να εκτελούν θεατρικά και ακροβατικά νούμερα, υποβάλλονται σε άγριες κακοποιήσεις για να ΄΄μάθουν΄΄ να εκτελούν μηχανικές κινήσεις, και αυτό στα μάτια του ανυποψίαστου θεατή φαίνεται σαν παράσταση που ΄΄δίνουν΄΄ τα ζώα.

    Σας αποστέλλουμε ενημερωτικό υλικό, το οποίο προέρχεται από ανθρώπους που υπήρξαν μάρτυρες των παρασκηνίων των τσίρκο, υπήρξαν μάρτυρες των άγριων βασανιστηρίων των ζώων που ζουν σε τσίρκο.

    Δυστυχώς, είναι ακόμα νόμιμα τα τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα, και εμείς, ως απλοί πολίτες, ως άνθρωποι κυρίως, σας απευθύνουμε έκκληση να μην επιτρέψετε την εγκατάστασή τους στις περιοχές τις δικαιοδοσίας των δήμων σας, σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκατασταθούν είτε σε χώρο του δήμου είτε σε χώρο ιδιωτικό.

    Προς ενημέρωσή σας σας γνωστοποιούμε οτι έχουμε συγκεντρώσει 15.000 υπογραφές απο
    Ανθρώπους που είναι αντίθετοι στα τσίρκο με ζώα.

    Σας αποστέλλουμε επίσης, τις απαραίτητες από τη νομοθεσία προϋποθέσεις που πρέπει να πληρεί η εγκατάσταση τσίρκου, για να δικαιούται τις άδειες, εγκατάστασης, λειτουργίας.

    Μεταξύ εσόδων και ανθρωπιάς επιλέξτε την ανθρωπιά.


    Επίσης

    Εγκατάσταση τσίρκο με ζώα στο Χαλκούτσι

    ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΙΩΝ
    Δήμαρχος: Γαβριηλ Γεωργιος
    Τηλέφωνο 1: 22950-38538
    Τηλέφωνο 2: 22950-31115
    Fax: 2295031822
    E-Mail: oropion@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμος Αναβύσσου
    Τσίρκο Medrano
    Δήμαρχος: ΓΚΕΡΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
    Τηλέφωνo: 22910-36212, 41220-21-22
    Fax: 22910-41219
    E-mail: anabyssos@hol.gr

    Κοινοποίηση : Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλο
    Υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Α. Κοντό
    Υπουργείο Ανάπτυξης , Δ/νση Ες. Εμπορίου, Διευθυντή κ. Ι. Σίμο
    Ελληνική Βουλή
    Αστυνομία Αναβύσσου
    Δήμαρχο Αναβύσσου κ. Γκεραλής
    88 Συνεργαζόμενα Ζωοφιλικά Σωματεία
    WWF
    International Nature Network
    Ελευθεροτυπία (Εφημερίδα)

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Το τσίρκο Medrano το οποίο εκδιώχθηκε από την αστυνομία Κερκύρας και Σερρών βρίσκεται τώρα στην κοινότητα Αναβύσσου. Η επαφή με τον αντιδήμαρχο κ. Μιχαηλίδη μας πληροφόρησε τα εξής :
    Παρότι το συγκεκριμένο τσίρκο ήταν παράνομο στις άλλες πόλεις , στην κοινότητα Αναβύσσου , ως εκ θαύματος έχει όλα τα πιστοποιητικά τα οποία και κατέθεσε την Πέμπτη και αυτομάτως πήρε την άδεια.

    Τα πιστοποιητικά αποτελούνται από γνωμάτευση κτηνιάτρου, γνωμάτευση του Συμβουλίου «περί θεάτρων και κινηματογράφων», βεβαίωση ηλεκτρολόγου, βεβαίωση ΔΕΗ κλπ. Υποθέτουμε ότι όλα αυτά τα χαρτιά κατατέθηκαν και είναι ακριβή. Στις προηγούμενες πόλεις ΔΕΝ τα είχαν ούτε είχαν την επιπλέον άδεια υπαίθριου εμπορίου και για αυτό η αστυνομία τα έκλεισε.
    Όταν ζητήσαμε αντίγραφα ο κος Μιχαηλίδης αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην πιστεύουμε το λόγο του ως αντιδημάρχου.
    Επίσης μας ενημέρωσε ότι μπορεί το εν λόγω τσίρκο να είχε λιοντάρια, τίγρεις κλπ στις άλλες πόλεις στην Ανάβυσσο όμως δεν έχει ζώα και για αυτό δώσανε την άδεια.

    Προφανώς στην διαδρομή από τις Σέρρες μέχρι την Ανάβυσσο κάπου χάθηκαν τα ζώα, είναι και μεγάλη η διαδρομή.

    Έχει ζώα το Medrano κ. Υπουργέ και πολλά μάλιστα.
    Όταν ρωτήσαμε τον κ. Μιχαηλίδη για τα άλογα που τα είχανε σε δημόσια θέα έξω από το τσίρκο ο κύριος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι τα άλογα δεν πιάνονται ως ζώα που πρέπει να προστατευθούν. Χαιρόμαστε να ακούμε που οι δημόσιες αρχές της χώρας μας έχουν τόσο ωραίες φιλοζωικές απόψεις και τις εκφράζουν κιόλας ευθαρσώς.
    Η αστυνομία Αναβύσσου λέει ότι δεν κάνει τίποτα διότι πρέπει να έχει εντολή από το Δήμο.

    Κύριε Πολύδωρα, ως πότε θα πρέπει να κυνηγάμε τους Δήμους να ακολουθούν τους νόμους που αφορούν στα τσίρκο; Γιατί θα πρέπει οι μη κυβερνητικές οργανώσεις να παίζουν το ρόλο αστυφύλακα και συγκεκριμένοι Δήμοι και Κοινότητες να κάνουν ότι τους αρέσει;

    Τα τσίρκο αποτελούν βασανισμό για τα ζώα, μόλυνση του περιβάλλοντος χώρου τους και μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ανθρώπινη ασφάλεια αν κάποιο από τα ανύπαρκτα λιοντάρια το σκάσει.
    Είναι τόσο μεγάλο το έσοδο που παίρνουν μερικοί Δήμοι από τα τσίρκο που απορρίπτουν την επιθυμία των δημοτών τους;

    Ελπίζουμε όλοι ότι θα κάνετε κάτι να σταματήσει το αίσχος και η κοροϊδία προς τους Έλληνες πολίτες.


    Ευγενία Ματαράγκα
    Υπεύθυνη Εκστρατειών κατά του Τσίρκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
    ΚΑΙ
    ΤΣΙΡΚΟ MEDRANO
    27 Ιουλίου 2007


    Διαμαρτυρηθείτε για το τσίρκο με ζώα στο δήμο Μαραθώνα,
    διαμαρτυρηθείτε για τις τέντες βασανιστηρίων ζώων!!
    Πείτε όχι στη διασκέδαση σε βάρος του αιχμαλώτου!!
    Τα φώτα και η χαρούμενη μουσική κρύβουν την αλήθεια,
    η τέντα είναι μια κόλαση!!



    Δήμαρχος: Ζαγαρης Σπυριδων
    Τηλέφωνο 1: 2294067777
    Τηλέφωνο 2: 2294066281
    Fax: 2294066282
    E-Mail: dmar2004@otenet.gr
    Δημαρχείο Μαραθώνα
    Αντιδήμαρχος ΡΑΦΗΝΑ 22940 69268
    Διοικητικές Υπηρεσίες ΡΑΦΗΝΑ 22940 66281

    ΑπάντησηΔιαγραφή