Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Πως και Που να Στειλετε Επιστολες Κατα του Τσιρκο Με Ζωα



Πώς












1. Επιστολή ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Τσίρκο στην Περιοχή σας

Κάθε καλοκαίρι δίνετε άδεια σε διάφορα τσίρκα με ζώα να δώσουν παραστάσεις στην Ανάβυσσο. Τα ζώα αυτά κακοποιούνται για να υπακούσουν στις εντολές των εκπαιδευτών τους και ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Εδώ και λίγο καιρό ο φιλοζωικός σύλλογος GAWF (Ελληνικό Ταμείο για τη Μέριμνα των Ζώων) ξεκίνησε Πανελλαδική εκστρατεία για να απαγορευθούν οι παραστάσεις των τσίρκων με ζώα. Σημειώστε ότι σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας έχει απαγορευθεί η λειτουργία αυτών των τσίρκων εδώ και χρόνια.

Στην εκστρατεία αυτή ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά ο Δήμος …… και οι Δήμοι ……... Ο ……….., ο φιλοζωικός σύλλογος της περιοχής μετέχει ενεργά σε αυτή την εκστρατεία.

Σας παρακαλούμε να δείτε όλοι σας την κασέτα που δείχνει την αφάνταστη κακομεταχείριση των ζώων στα τσίρκα, να διαβάσετε το σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο και τελικώς σας καλούμε να απαγορεύσετε τις παραστάσεις των τσίρκων με ζώα στην πόλη μας.

Η απόφασή σας θα ανακοινωθεί σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

2.Επιστολή ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Τσίρκο στην Περιοχή σας

Πληροφορηθήκαμε ότι εγκαταστάθηκε στην πόλη σας και δίνει παραστάσεις το τσίρκο …..

Ειλικρινά πιστεύουμε ότι το γεγονός αυτό αδικεί τον Δήμο σας και εσάς προσωπικά. Είναι γνωστή η απάνθρωπη κακομεταχείριση των ζώων στα τσίρκα και η ανεπίτρεπτη εκμετάλλευση ανυπεράσπιστων πλασμάτων. Τα τσίρκα μπορούν κάλλιστα να λειτουργήσουν αποκλειστικά με ανθρώπινο καλλιτεχνικό και ακροβατικό προσωπικό.

Ελπίζουμε να προβεί ο Δήμος σας το ταχύτερο σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διακοπή της λειτουργίας του εν λόγω τσίρκου και να λάβει απόφαση απαγόρευσης μελλοντικής εγκατάστασης τσίρκων με άγρια ζώα.

Ευχαριστούμε και διατελούμε….

3. Επιστολή ΑΦΟΥ ΕΦΥΓΕ Τσίρκο από την Περιοχή σας

Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας λύπη ότι ένα τσίρκο με διάφορα άγρια ζώα εγκαταστάθηκε στην πόλη σας.

Είναι κοινή γνώση το τι ακριβώς συμβαίνει στα ζώα τα οποία ζουν μέσα σε τσίρκο και τι καθημερινή βιαιότητα και σκληρότητα αντιμετωπίζουν για να μπορούν να αντεπεξέρχονται στα γελοία και αφύσικα νούμερα που τα αναγκάζουν να εκτελούν. Τα αιχμάλωτα αυτά ζώα περνούν όλη τους τη ζωή υπό τις πιο δυσάρεστες συνθήκες διαιωνίζοντας μια μεσαιωνική αντίληψη διασκέδασης που όμως πια θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε για να εκλείψει.

Θεωρούμε , ότι και ο Δήμος σας θα μπορέσει να διακρίνει την αναγκαιότητα να συνεισφέρει σε μια Ελλάδα πολιτισμένη που σέβεται τους πολίτες αλλά και τα ζώα , που προσπαθεί για μια πιο ανθρώπινη ζωή .

Σας ζητούμε κ. Δήμαρχε να Ανακαλέστε τώρα την άδεια και να διώξετε το τσίρκο από την περιοχή σας. Είναι εξαιρετικής σημασίας σημαντικό το να βοηθήσουμε όλοι στο να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων και να αρχίσουμε να δείχνουμε την πολιτισμένη και ανθρώπινη πλευρά μας και εσείς ως Δήμος έχετε ένα πρωταρχικό ρόλο.

4. Επιστολή σωματείου σε Μέλος του Κοινοβούλιου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το σωματείο μας , με πολύχρονη δράση και σημαντικό έργο, πληροφορήθηκε με μεγάλη του λύπη την περιοδεία τσίρκων σε όλη την Ελλάδα.

Στις 27 Μαρτίου 2006 η μη κερδοσκοπική εταιρεία G.A.W.F. (Greek Animal Welfare Fund, Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση A.D.I. (Animals International Defenders) ξεκίνησαν μια εκστρατεία κατά των τσίρκων που χρησιμοποιούν ζώα ,σε εθνικό επίπεδο. Η εκστρατεία περιελάμβανε 4 συνεντεύξεις τύπου στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χαλκίδα , τη συμμετοχή και συνεργασία 48 σωματείων από όλη την Ελλάδα καθώς και προβολές ολοκλήρου ή τμήματος του ντοκουμέντου DVD * – που έχετε παραλάβει μαζί με αυτήν την επιστολή - σε πάνω από 40 κανάλια εθνικής και τοπικής εμβέλειας . Οι αντιδράσεις του κόσμου στην προβολή του DVD ήταν πάντα το σοκ . Θα το διαπιστώσετε και εσείς , όταν δείτε την ταινία , ότι η πραγματικότητα της ζωής των ζώων στα τσίρκο είναι πολύ πιο σκληρή ακόμη και από αυτή που φανταζόμαστε. Η ζωή που όλοι μας επιτρέπουμε αυτά τα ζώα να ζουν.

Το σωματείο μας, συμμετέχει στην ανωτέρω εκστρατεία . Όλοι μαζί , ασκούμε πίεση σε Δήμους και Κοινότητες , Νομαρχίες , Περιφέρειες και σε επίπεδο απλού πολίτη, για να επιτύχουμε την απαγόρευση της χρησιμοποίησης των ζώων στα τσίρκο. Μέχρι στιγμής, υπάρχει μια θετική ανταπόκριση από αρκετούς Δήμους , έχοντας ήδη απαγορεύσει τις παραστάσεις των τσίρκων στο έδαφός τους οι εξής Δήμοι : **

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα αν μπορούσατε να προσφέρετε τη βοήθειά σας σε ένα θέμα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο όπως αυτό του βασανισμού άγριων ζώων που διαφημίζεται και προβάλλεται ως διασκέδαση . Θα ήταν εξαιρετικής σημασίας αν μπορούσε να τοποθετηθεί ως ερώτημα στη Βουλή , να ξεκινήσει η διαδικασία σε πιο επίσημο επίπεδο, αυτό του κοινοβουλίου, το πώς θα απαγορευθούν τα τσίρκο που χρησιμοποιούν ζώα στις παραστάσεις τους, σε εθνικό επίπεδο , όπως έχει ήδη συμβεί στην Αυστρία, Σιγκαπούρη και Κόστα Ρίκα. Πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε στα τσίρκο να κατέχουν συγκεκριμένα άγρια ζώα . Επίσης ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που ενθαρρύνει όλους μας είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει δικά της τσίρκο. Κατά συντριπτική πλειοψηφία προέρχονται από τη γειτονική Ιταλία.και επειδή είναι ανεπιθύμητα στην ίδια τους τη χώρα , αναγκάζονται να περιοδεύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κύριε Υπουργέ, θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα μια συνάντηση μαζί σας να συζητήσουμε πάνω σε αυτό το θέμα και θα θέλαμε να ακούσουμε τις ιδέες και προτάσεις σας. Ως νέος πολιτικός της σύγχρονης γενιάς , με πλατειά αντίληψη της Ευρωπαϊκής σκέψης και καλλιέργειας , είμαστε σίγουροι ότι με την πολύτιμη βοήθειά σας θα επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά ένα προσωπικό ραντεβού όπου θα μπορούσαμε να ακούσουμε τις σκέψεις και απόψεις σας πάνω στο εξαιρετικής σημασίας ζήτημα, αυτό των τσίρκων.

*(Όποιος από τα σωματεία θέλει ένα αντίγραφο του DVD μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία μας)

** Δείτε τη σελίδα του site στην οποία αναφέρονται όλοι οι Δήμοι που έχουν απαγορεύσει τα τσίρκο στην πόλη τους.



Πηγή: GAWF



Πού


Δήμοι που φιλοξένησαν τσίρκο με ζώα τα δύο τελευταία χρόνια

ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Δήμαρχος: Γιακαλής Αθανάσιος
Fax: 22510-29300
E-Mail: dimos@mytilene.gr

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΙΩΝ
Δήμαρχος: Γαβριηλ Γεωργιος
Τηλέφωνο 1: 22950-38538
Τηλέφωνο 2: 22950-31115

Fax: 2295031822
E-Mail: oropion@otenet.gr

Δήμος Αναβύσσου
Δήμαρχος: ΓΚΕΡΑΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Τηλέφωνo: 22910-36212, 41220-21-22
Fax: 22910-41219
E-mail: anabyssos@hol.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Δήμαρχος: Ζαγαρης Σπυριδων
Τηλέφωνο 1: 2294067777
Τηλέφωνο 2: 2294066281
Fax: 2294066282
E-Mail: dmar2004@otenet.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Αντιδήμαρχος ΡΑΦΗΝΑ 22940 69268
Διοικητικές Υπηρεσίες ΡΑΦΗΝΑ 22940 66281

Δήμαρχος: ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
Τηλέφωνο 1: 22940-22122
Τηλέφωνο 2: 22940- 23681
Fax: 22940-23481
admin@arafin.gr

ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
Δήμαρχος: ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΦΩΤΗΣ
Τηλέφωνο: 22990-20000

Fax: 2299024003
E-Mail: άγνωστο
Διαμαρτυρηθείτε με φαξ ή
εδώ

ΔΗΜΟΣ Πειραιά

Δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας

Φαξ:210- 4194288

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ mayor@pireasnet.gr

Γραμματεία Δημάρχου gram_dim@pireasnet.gr

Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου proedros@pireasnet.gr

Γραφείο Γενικού Γραμματέα generalsecretary@pireasnet.gr

Γραφείο Τύπου typos@pireasnet.gr


ΚΕΔΚΕ


Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος
Κακλαμάνης Νικήτας
Προεδρος ΚΕΔΚΕ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 65 & ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 8, 106 78, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-3899600
ΦΑΞ: 210-3899651, 210-3820807
e-mail: info@kedke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου